Супермен ще се пресели в интернет през 2010

Авторът на комикси Джеф Джонс, който работи над сценария на многопотребителската онлайн игра DC Universe Online (DCUO), съобщи в интервю пред MTV, че неговите колеги-разработчици от студиото на Sony Online Entertainment в Остин планират да завършат проекта в началото на 2010 г. Има вероятност, ако нещата потръгнат добре, играта да се появи и по-рано: в края на 2009 г.
Играта DCUO, както се вижда от наименованието й, се разработва по мотиви на комикс-вселената DC, в която живеят и се развиват известни герои като Супермен и Батман. Ще има версии за персонални компютри и конзолата за видео игри PlayStation 3.
Издателяткомпанията Sony Online Entertainment е заплатила доста пари за лиценз и, по думите на Джонс, възнамерява едва ли не да завладее ориентирания към комикси пазар за онлайн развлечения.
Писателят повдига малко завесата за най-нетърпеливите и дава известна представа за вселената DC. „Всички знаят кои са Батман, Супермен, Жената-чудо. В тази игра ние ще отидем много по-далеч. В нея играчите ще се запознаят с Металните хора (Metal Men) и героите от серията Doom Patrol. Всеки ще има шанса да научи нещо необичайно”, казва Джеф Джонс.

Коментар