Германия набеди Русия за скорошна кибер-атака

Германското правителство трябва да приеме, че кибернетичното нападение срещу външното му министерство произхожда от Русия. Това заяви външният министър Хайко Маас в предаване на телевизия ZDF в неделя.

Маас изброи поредица от стъпки, които определи като „проблемни действия от страна на Москва“. Той започна с липсата на напредък в програмата за прекратяване на огъня в източната част на Украйна и продължи с атаката с отрова във Великобритания, подкрепата на Москва за сирийското правителство, усилията на Русия да повлияе на западните избори и кибер-атаката срещу Германия.

„Имаше атака срещу Министерството на външните работи, за която трябва да приемем, че произтича от Русия“, каза той. „И мисля, че би било не само разумно, но и необходимо да се отбележи, че ние не разглеждаме това като конструктивен принос“.

Коментари по темата: „Германия набеди Русия за скорошна кибер-атака”

добавете коментар...

  1. ха

    Точно това “атаката с отрова във Великобритания” се оказа такава изцепка, че много активно се замълча по новините. Безспорните факти се оказаха политическа фантазия на английските политици. Точно така изфабрикувани, като химическото оръжие в Ирак на времето.

  2. Saevar

    малко подробности .. факти…? Част от експлойтите на NSA които бяха постнали на Wikileaks миналата година в няколко части имаше варианти да симулираш че си в дадена държава и следователно хакваш от там когато гледаш логовете и правиш разследване.. ,мисля че ако хакерите са наистина добри те могат да са от Китай, Щатите, Австралия, Русия … но никой няма да знае точно от къде са, а само може да се гадае…..

  3. Beyond

    „Имаше атака срещу Министерството на външните работи, за която трябва да приемем, че произтича от Русия“

    Еми, щом трябва. 🙂 Няма да позволим на фактите да ни пречат я. 🙂

    Всичкото ЗЛО в тази във всички останали паралелни вселени произтича от Русия. 🙂

Коментар