Бургас активира е-системата за прием в първи клас

Бургаските училища очакват първокласниците с улеснение за родителите – е-система за кандидатстване (снимка: Община Бургас)

Електронната система за прием на ученици в първи клас в бургаските училища вече е активна. Попълването на регистрационните форми за кандидатстване започва от 15 май, съобщиха от Общината.

Всеки родител вече има възможност да се запознае с правилата за прием в първи клас, етапите на регистрация, класирането на учениците, записването в училище и как може да бъде направена промяна на заявеното от тях желание.

В електронната система може да се влезе чрез сайта на Община Бургас, раздел „Образование“, секция „Прием в първи клас“ или на адрес uburgas.org. В нея са посочени сроковете, в които протича всеки един от етапите на кампанията.

Платформата съдържа подробна информация учебните заведения и какъв брой места за първокласници има във всяко училище, насоки за попълване на електронните бланки при всяка една стъпка от кандидатстването за първи клас и отговори на най-често задаваните въпроси по време на кампанията за прием.

Коментар