Excel Mobile – четец на е-таблици за Windows 10

Excel Mobile е лесно за използване приложение за разглеждане и споделяне на електронни таблици на Windows 10 устройства

Приложението Excel Mobile се явява опростен и надежден инструмент за разглеждане и споделяне на електронни таблици. То е безплатно и може да се инсталира от онлайн магазина на Microsoft за ползване на Windows 10 устройства.

Excel Mobile позволява отваряне на файлове, създадени с Microsoft Excel, като spreadsheets или дори workbooks. С негова помощ можете да разглеждате електронните таблици и коментарите, както и да споделяте файлове през облачното хранилище OneDrive.

Отличителна черта на Excel Mobile е, че това е Windows Store приложение, с бърза и почти напълно автоматизирана инсталация. То е създадено за работа в Windows 10 и оптимизирано за използване на мобилни устройства – интерфейсът е изчистен и опростен, с големи командни бутони.

Excel Mobile може да работи също на десктоп PC и лаптопи, като ви позволява да отваряте различни типове файлове, създадени с Microsoft Excel. Поддържа XLS формати, генерирани от версиите на Excel преди 2007 г., както и по-новите XLSX файлове.

Програмата показва таблиците и диаграмите, заедно с оригиналното форматиране на клетките, типа на шрифтовете и пр. Може да отваря също поддържани от Excel файлове като макроси, шаблони и др.

Excel Mobile може да се ползва успешно като четец на електронни таблици, които показва цялото съдържание на отворения файл, плюс коментарите. Приложението поддържа също споделяне и печат на файлове, но принципно не предлага функции за редактиране.

Когато се свърже с Office 365 акаунт, приложението активира и функцията за редактиране, вкл. създаване на нова таблица, редактиране и съхранение на документа. Но все пак Excel Mobile не е пълноценна алтернатива на Microsoft Excel, тъй като предоставя ограничена функционалност за редактиране.

Даунлоуд: Excel Mobile

Коментари по темата: „Excel Mobile – четец на е-таблици за Windows 10”

добавете коментар...

  1. Дамян

    Въпросният софтуер е безплатен само при определени условия. Цитирам част от описанието в Windows Store:
    “Тази версия на Excel е създадена за телефони и таблети (с размер на екрана 10,1 инча или по-малко). На тези устройства можете да преглеждате, създавате и редактирате електронни таблици на Excel безплатно. Имате нужда от отговарящ на условията абонамент за Office 365, за да използвате разширени функции. Научете повече на адрес “www.office.com/information.”

Коментар