Nokia 6 и флагманът Nokia 7 plus излизат на пазара у нас

Nokia 7 Plus и Nokia 6 идват с чист Android, без излишни графични настройки и скрити процеси

Новите смартфони Nokia 6 и Nokia 7 Plus вече са налични на българския пазар, съобщиха от HMD Global – компанията, която притежава правата върху бранда за телефони Nokia.

„Българските потребители са сред първите, които могат да се възползват от новите модели Nokia след световното им представяне“, подчерта Росен Петков, генерален мениджър на HMD Global за Балканите, Румъния, Молдова, Грузия, Унгария и Адриатика.

И двата модела са част от програмата Android One на Google, което гарантира, че софтуерът ще бъде винаги актуален с разработките на Google и по отношение на сигурността.

Nokia 7 Plus и Nokia 6 идват с чист Android, без излишни графични настройки и скрити процеси, които да скъсяват живота на батерията или да понижават продуктивността. Като всички Nokia смартфони, включени в семейството Android One, и двата модела имат ограничен брой предварително инсталирани приложения, така че потребителят да разполагате с повече памет.

Флагманът Nokia 7 Plus се отличава с дизайн, иновативни способности за фото и видео заснемане и батерия, която издържа до два дни с едно зареждане. С подобрена двустранна, високочувствителна оптика Zeiss и режим Pro Camera, Nokia 7 plus улавя реалистични изображения при всякакви светлинни условия.

Nokia 7 Plus хваща окото с дизайн, иновативни способности за фото и видео заснемане и батерия, която издържа до два дни с едно зареждане

Моделът създава уникалното усещане за керамично покритие, постигнато чрез система от 6 слоя боя, която гарантира подобрено качество на разговорите и сигнала и по-добър захват. Корпусът е прецизно изработен от единичен блок алуминий, серия 6000, галванизиран по ръбовете, за постигане на контраст при допир.

Екранът е голям, 6-инчов, в съотношение 18:9 и резолюция Full HD+, като осигурява повече съдържание от познатия формат на традиционните устройства с 5,5-инчов дисплей.

Смартфонът разполага с 4 GB RAM за безпроблемен мултитаскинг. Nokia 7 plus е снабден с мощен процесор Qualcomm Snapdragon 660 и батерия 3800 мАч за 2 дни работа с едно зареждане.

Двоен заден сензор с оптика Zeiss, комбиниран с ултра-чувствителна 12 MP, широкоъгълна, основна камера, са предпоставка за заснемане на впечатляващи кадри и при много тъмни, и при много ярки условия. Смартфонът разполага и с 13 MP сензор с 2х оптично увеличение.

Nokia 7 plus може да се похвали и с режим Pro Camera за професионални снимки. Предвидени е и бърз достъп до ръчни настройки, като баланс на белия цвят, ISO, скорост на затвора и експонация, а потребителят може да види в реално време ефекта от направените промени, преди да направи снимката.

За първи път Nokia въвежда в смартфоните си и функции на изкуствен интелект, които позволяват заснемате на още по-добри селфита. Потребителите могат да интегрират и маски във двустранните снимки.

С впечатляваща 16MP предна камера с оптика Zeiss, Nokia 7 plus се адаптира към условия на лоша осветеност, като увеличава чувствителността към светлина за по-добри селфита. Три микрофона работят за обемно 360° аудио изживяване към 4K видеото.

Смартфонът е наличен на българския пазар в за момента в цветова комбинация черно/медно.

Новият Nokia 6 надгражда успеха на своя предшественик, като предлага по-голяма производителност и нови функции в по-компактен и здрав корпус. Със своя процесор Qualcomm Snapdragon 630, Nokia 6 е с над 60% по-мощен от предшественика си. Той предлага подобрени Dual-Sight функция, оптика Zeiss, бързо зареждане с USB-C, пространствено Nokia аудио и чист, сигурен и актуален Android Oreo.

Новият Nokia 6 надгражда успеха на своя предшественик, като предлага по-голяма производителност и нови функции в по-компактен и здрав корпус

Nokia 6 комбинира моноблок алуминий серия 6000 с 11-часов процес на двутонално галванизиране и полиране. Компактният и прецизно изработен Nokia 6 обединява изваян 2.5D дисплей с устойчив на поражения Corning Gorilla Glass, оставайки красив за по-дълго време. Финалните щрихи са нанесени в процес на двутонално галванизиране, което отличава този смартфон.

Новият Nokia 6 идва с 5,5-инчов, IPS ламиниран дисплей с резолюция FHD. Батерията с капацитет 3000 мАч осигурява целодневна употреба и се зарежда само за 30 минути през USB-C порта.

Моделът е оборудван с 16 MP Zeiss основна камера с двутонална светкавица и 8MP селфи камера. Подобрена Dual-Sight технология активира едновременно основната и предната камери, като позволява да направите #Bothie, както и излъчване на живо от двете камери едновременно в социалните мрежи. Освен това с обемното аудио на Nokia можете да записвате висококачествен звук към всичките си видеа.

За допълнителна сигурност, Nokia 6 разполага с лицево разпознаване. Смартфонът е наличен на българския пазар в цветови комбинации черно/медно и бяло/стоманено.

Коментар