Трудно ще намерим баланс между удобство и сигурност

„Стана съвсем очевидно, че личните данни не са добре подсигурени и могат да бъдат използвани, за да повлияят на значими решения“, казва Людо Антонов, Pinterest

Дигиталната сигурност ще е най-важният приоритет за 2018 г. както за потребителите, така и за световния бизнес, заяви един от водещите световни дигитални експерти – Людо Антонов, директор „Инженерно развитие“ в Pinterest.

„Стана съвсем очевидно, че личните данни не са добре подсигурени и могат да бъдат използвани, за да повлияят на значими решения по неочакван досега начин“, каза Антонов, който ще говори пред българска аудитория по време ва конференцията DigitalK 2018 в края на май в София.

„Слабостта в тази сфера започна да се забелязва преди няколко години, когато имаше пробиви в сигурността на различни технологични компании, но едва сега стана ясно колко е важна добре измислената стратегия за дигитална сигурност“, допълни Антонов.

По неговите думи, промените в тази посока вече започнаха, но ще извървим дълъг път преди да се намери баланс между удобството и сигурността на потребителите.

В последните пет години Людо Антонов работи успешно за увеличаване на активните потребителите на Pinterest от 20 до 200 милиона на месец в световен мащаб. Преди това той заема позиции в Microsoft и в една от най-големите платформи за онлайн забавление и стрийминг в САЩ – Hulu.

Коментари по темата: „Трудно ще намерим баланс между удобство и сигурност”

добавете коментар...

  1. Христо

    Трудно е само за глупавите комплексари и дребни хора, които изпитват огромна нужда да споделят интимните си данни с целия свят, кой къде бил на почивка, с кого се натискал, какви идиотски подвизи е правил.

Коментар