Първа в света DDR4 памет с охлаждане с течност и въздух

XPG SPECTRIX D80 е първата в света RGB DDR4 памет с хибридна охлаждаща система с течност и въздух

Тайванският производител Adata Technology обяви първата в света RGB DDR4 памет с хибридна охлаждаща система с течност и въздух, прототип на която бе демонстриран на CES 2018 в Лас Вегас.

Използвайки комбинация от течен радиатор, алуминиев радиатор и термично проводими материали на платката, XPG SPECTRIX D80 осигурява високоефективно охлаждане със забележителни резултати, подчертаха от компанията.

С наличното програмируемо RGB осветление, този течен радиатор е не само функционален, но и визуално грабващ, тъй като течността е изцяло осветена и видима.

SPECTRIX D80 паметта е създадена за най-запалените геймъри, овърклокъри и DIY ентусиасти, което обяснява обхвата на оперативната честота, достигащ до 5000 MHz и разбира се 10-слойна платка, готова за екстремна работа на високи скорости.

XPG SPECTRIX D80 използва комбинация от течен радиатор, алуминиев радиатор и термично проводими материали на платката

Осигурена е и поддръжка на Intel X299 2666 MHz и AMD AM4/Ryzen, както и предварително конфигуриран Intel XMP 2.0 профил за бърз овърклокинг без необходимост от настройване на индивидуални параметри в BIOS, уточниха от производителя.