Основана у нас ИТ компания отвори офис в Нигерия

Tek Experts очаква новият й офис в Нигерия да промени ИТ средата там, благодарение на партньорството с Microsoft

Международната компания за услуги в сферата на бизнеса и ИТ поддръжката Tek Experts, основана у нас, разширява дейността си с отваряне на център за обслужване на клиенти в Лагос, Нигерия.

Компанията вече е наела 300 служители в новия си офис и планира да увеличи нигерийския екип с още няколкостотин души в следващите месеци. С новата локация, Tek Experts вече има осем центъра – в България, Коста Рика (два), САЩ, Малта, Китай, Виетнам и Нигерия.

Ръководството на аутсорсинг компанията очаква новият й офис да промени ИТ средата в Нигерия, благодарение на партньорството с Microsoft в предоставянето на услуги и развитието на младите хора с потенциал. Двете компании са първите, които предлагат подобни възможности в района.

„Убедени сме, че инвестицията в създаване на опитни кадри ще доведе до повишаване на уменията и експертните знания на нигерийците като цяло“, каза Янив Натан, основател на Tek Experts. Това е предпоставка за предлагане на по-качествено обслужване на клиентите.

Tek Experts стартира бизнеса си с отваряне на офис в София и се разраства бързо. Компанията очаква броят на служителите й в целия свят да достигне 5000 души в края на 2018 г. В клиентския център на Tek Experts у нас работят над 500 човека, а обявените свободни позиции са 400.

Коментар