Cisco се отървава от бизнеса с видео софтуер

Cisco последва Ericsson и продаде своя бизнес с видео софтуер за доставчици на услуги

Cisco обяви сделка за продажбата на своя бизнес със софтуер за видео обратно на Premira Funds – пет години, след като го закупи от компанията за дялово участие срещу 5 милиарда долара.

Според източник на Ройтерс, сделката е оценена на 1 милиард долара. Известно като NDS, поделението в момента предлага видео софтуерни решения за доставчиците на услуги.

След приключването на сделката звеното ще бъде преименувано от Permira и „ре-позиционирано“, за да се превърне в нова компания, „съсредоточена върху разработване и доставяне на видео решения за платената телевизия“, съобщиха от Cisco в официално изявление.

Сделката ще обхване и широко портфолио от видео продукти на Cisco, вкл. платформата Infinite Video Platform, облачни решения за дигитални записи, обработка, сигурност, мидълуер и услуги.

Голямата мрежова компания заяви, че ще запази бизнеса си с видео- и медийни технологии, свързани с основната й дейност в областта на мрежовата комуникация, мулти-облачните системи, сигурността, данните и сътрудничеството.

Решението на Cisco да продаде своя видео-бизнес на Premira следва подобен ход, направен от Ericsson и това е „отражение на променящия се ландшафт“, коментира Паоло Пескато, вицепрезидент по мултимедийните технологии в CCS Insight, пред Mobile World Live.

Има твърде много доставчици на решения, които преследват твърде малко долари“, поясни той. Въпреки това медийната и телекомуникационната индустрии са по-близо една до друа от когато и да било досега.

Очаква се сделката да приключи през първата четвърт на финансовата 2019 г. на Cisco (тримесечието до края на октомври). Тя подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Коментар