Четири компании ще „намажат“ от сделката „T-Mobile + Sprint”

T-Mobile и Sprint ще инвестират 40 милиарда долара в интегрирани мрежи през трите години след сливането, което разкрива огромни шансове за доставчиците на оборудване

Плановете за нови инвестиции на бъдещата обединена телеком-компания, формирана от обединяването на американските T-Mobile и Sprint, могат да се окажат благословия за доставчиците на операторско мрежово оборудване, поне в краткосрочен план.

Двете сливащи се компании заявиха, че ще инвестират 40 милиарда долара в интегрирани мрежи през трите години след сливането. Това е с няколко милиарда долара повече от общите инвестиции, които T-Mobile и Sprint бяха обявили поотделно преди сделката.

Подобни разходни планове вероятно ще се превърнат в печалби за доставчиците на оборудване – такива като Nokia, Ericsson, Cisco и Samsung, прогнозира основателят на Recon Analytics Роджър Ентнер пред Mobile World Live.

Той добави, че доставчиците на оборудване може да се окажат с малко по-ниски маржове, ако комбинираното предприятие потърси отстъпка за поръчки в големи обеми, но „като цяло това би било много положително за тях“.

Крупните инвестиции вероятно ще бъдат „нетно положително“ явление за доставчиците на операторско оборудване в краткосрочен план, тъй като комбинираното предприятие се готви да развива 5G мрежа, посочи и Аншел Саг, анализатор в Moor Insights & Strategy.

Той обаче предупреди, че може да има и отрицателен ефект в дългосрочен план – елиминирането на четвъртия играч. Междувременно, сделката между T-Mobile и Sprint на стойност 26 млрд. долара трябва да получи одобрение от регулаторните органи.

Коментари по темата: „Четири компании ще „намажат“ от сделката „T-Mobile + Sprint””

добавете коментар...

  1. :)

    Жалко, че Хуавей или още по-смотаните ZTE няма да се класират. Да видят тогава хамериканците какво е китайска мрежа 🙂

Коментар