Аржентина се сдобива с хиляди банкомати за криптовалута

Около четири хиляди банкомата с поддръжка на операции с криптовалута ще бъдат инсталирани в Аржентина още през настоящата година, след като бъде приет съответният закон, стана ясно от публикация в социалната мрежа Yours.org.

В страната се извършват промени във финансовия сектор – Централната банка ще разреши новите ATM-и с поддръжка на криптовалути, в частност популярните Ethereum, Litecoin и Bitcoin, след което компаниите ще могат да ги монтират.

Компанията Odyssey Group се подготвя за промените и веднага щом бъде приет законът, ще започне да инсталира устройствата. Потребителите ще могат да теглят от тях пари в брой и да извършват операции, свързани с покупка и продажба на криптовалути.

Групата вече е получила разрешение за инсталиране на 4000 банкомата с поддръжка на криптовалута. 270 от тях бяха монтирани още през октомври 2017 г. В рамките на две години се очаква броят на тези машини да достигне 5 хиляди.

Цената на един двупосочен ATM с поддръжка на криптовалута е 8500 долара. Според предварителните оценки на Odyssey Group, инвестицията в банкомата ще се възвърне само за 6 месеца.

Коментар