Huawei MediaPad M5 – премиум таблет с 4 говорителя

Премиум таблетът Huawei MediaPad M5 дебютира днес пред българска аудитория (източник: Huawei)

Huawei пусна на нашия пазар първия в света таблет с 2.5D дисплей, екипиран с 4 говорителя и Harman/Kardon аудио. MediaPad M5 идва с мощен хардуер, интелигентен софтуер и стилна визия за премиум изживяване.

Huawei MediaPad M5 е изпълнен в корпус от метал и стъкло с преливащи линии и ергономичен, естетичен завършек, благодарение на 2.5D извивката на екрана. Дисплеят има диагонал 10,8 инча и 2K резолюция, а усъвършенствана графична технология ClariVu 5.0 предава и най-фините детайли. За комфорт при използване на тъмно е наличен и режим щадящ очите, посредством редуциране на синята гама цветове.

В епицентъра на качествения звук стои цифрово-аналоговият преобразувател Hi-Fi DAC (AK4376) с вграден усилвател за слушалки и поддръжката на HiRes аудио. Гаранция за най-добър в класа звук са 4-те сертифицирани от Harman/Kardon говорителя, с наситено с чист и плътен бас, съчетан с аудио ефекти.

MediaPad M5 разчита на процесор Kirin 960s за максимална производителност при игри, HD филми и дори мултитаскинг, за който спомага наличната 4GB RAM памет. Потребителите имат на разположение 64GB вградена памет за съхранение на файлове и приложения, която лесно може да бъде разширена посредством MicroSD карта с капацитет до 256GB.

Huawei MediaPad M5 е изпълнен в корпус от метал и стъкло с преливащи линии и естетичен завършек

За сигурността на съдържанието и личните данни е наличен четец на пръстови отпечатъци, а за дългата автономна работа е предвидена батерия с капацитет от 7500 mAh, като MediaPad M5 е първият таблет на производителя с технология за бързо зареждане – QuickCharge в комбинация с USB Type-C.

Устройството е и първият Android таблет, който притежава вграден десктоп режем, превръщащ екрана на таблета в пълноразмерна Android-базирана работна станция, която в комбинация с безжична мишка и клавиатура прави MediaPad М5 избор за бизнес потребители. Всичко това е възможно благодарение на последната версия фирмен интерфейс EMUI 8.0 в комбинация с актуална версия на Android 8.0 Oreo.

Стилното устройство ще се предлага у нас в изчистения Space Gray (тъмносив) цвят от основните партньори на Huawei – мобилните оператори Виваком, Теленор и Мтел, както и в търговската мрежа на Технополис.

Коментар