Rising Antivirus – пази от малуер и опасно съдържание

Rising Antivirus включва няколко интегрирани инструмента за подсилване на защитата

Безплатният софтуер Rising Antivirus се явява пълноценен пакет за защита от вируси и други заплахи, способен да открива и блокира вредоносните елементи.

При инсталиране на програмата можете да изберете „кожа“ за интерфейса и допълнителни модули, като например инструмент за бекъп на текущата вирусна база на диска за използване на по-късен етап.

Графичният интерфейс е интуитивен и позволява лесно задаване на типа сканиране – бързо, пълно или избирателно, при което потребителят определя кои области от диска да бъдат проверени, наред с критичните такива.

Rising Antivirus включва няколко интегрирани инструмента, които могат да помогнат на потребителите да подсилят защитата си срещу троянци, червеи, вируси, бекдор и руткит заплахи.

Налични са също средства за наблюдение на електронната поща, защита на браузъра и автоматично сканиране на устройствата, включвани към USB порта – програмата може да блокира създаването на autorun.inf файл.

Нещо повече, за опитните потребители са предвидени опции за фина настройка на функциите на антивируса и нивото на защита, така че програмата автоматично да блокира и поставя заплахите в карантина или да остави на самия потребител решението как да процедира с откритата заплаха.

Rising Antivirus предпазва също браузъра и Office приложенията срещу таргетирани атаки, благодарение на вградените си средства за откриване на троянски коне и други защити. Програмата засича също новите типове заплахи и ги блокира преди да причинят щети.

Даунлоуд: Rising Antivirus

Коментар