Марадона може би се срамува от миналото си

Главният треньор на националния отбор по футбол на Аржентина Диего Марадона успя да получи съдебна забрана на достъпа до информация за него в аржентинската версия на търсачката Yahoo!, съобщава английското издание The Daily Telegraph. Легендарният футболист е подал заявление с аналогично искане и за Google. Подобни искове има от още около 70 аржентински знаменитости.
Представител на аржентинския Google е заявил, че съдебният процес, започнат от Марадона, е "напълно нелогичен" и "абсурден". За разлика от Yahoo!, Google не е спрял да предоставя данни за футболиста при заявка за търсене, докато не получи окончателно решение на съда.
Марадона и другите знаменитости, които са се обърнали към съда, са мотивирали своите искания с това, че при показване на резултатите от търсенето техните имена и изображения се оказват до препратки към порнографски сайтове.
По данни на The Daily Telegraph, някои наблюдатели отбелязват, че е възможно истинската причина за недоволството на знаменитостите от резултатите от онлайн търсенето да е желанието да скрият информация за миналото си.

Коментар