Google инвестира в стартъпи, ползващи Assistant

Интернет гигантът Google дава тласък на разработките с гласов интерфейс

Google насочва инвестиции към стартиращи компании, които разработват продукти с използване на гласовия помощник Google Assistant, съобщиха от интернет гиганта през седмицата.

По-рано Google отвори своя гласов помощник за външни разработчици, както направи Amazon с нейния аналогичен проект Alexa. Това позволи на други компании да създават и пускат на пазара различни устройства, който се възползват от възможностите на гласовия асистент.

Сега Google преминава към следващ етап. Компанията ще инвестира в стартъпи, които разработват интересни продукти с интегриран Google Assistant. Нещо повече, Google не само ще вложи пари в разработчиците, но също така ще им помага в технологичен аспект – в частност, с бърз достъп до новите функции и своята облачна платформа, както и с маркетингови кампании.

Първоначално, Google ще инвестира в четири стартиращи компании – GoMoment, Edwin, BotSociety и Pulse Labs. Първата от тях разработва виртуален рецепционист за хотели Ivy, който може да отговаря на различни въпроси на клиенти, свързани с тяхното настаняване. Ivy вече се ползва в големи хотели като Caesars Palace, Treasure Island и Hard Rock.

Компанията Edwin пък разработва персонален виртуален преподавател по английски език. BotSociety се е посветила на инструмент за разработчици, който им помага да създават гласови интерфейси. Четвъртата компания, Pulse Labs, създава набор от инструменти за разработчици, предназначени за получаване на отзиви от потребители.

Коментари по темата: „Google инвестира в стартъпи, ползващи Assistant”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Така е, когато големите компании не са способни да създават нито нови продукти нито подобряват това което притежават купено и разработен пак с чужд труд.

Коментар