Индия ще внедрява блокчейн във всички хотели

Блокчейн системата Zebi AI Chain вече е инсталирана в 200 хотела в Индия, съобщи шефът на компанията Бабу Мунагала (снимка: Business Wire India)

Властите в индийския щат Андхра Прадеш задължиха хотелите да инсталират блокчейн система за регистрация на всички свои клиенти. Системата ще бъде свързана с базата данни на полицията.

Благодарение на регистрацията с блокчейн, полицията ще знае кой посещава хотелите и ще може да открива хора, които са издирвани или фигурират като изчезнали. Освен това блокчейн системата ще облекчи самата регистрация на клиенти в хотелите.

Системата е разработена от стартъпа Zebi. Ако проектът в щата Андхра Прадеш се окаже успешен, блокчейн системи ще бъдат внедрени във всички хотели в страната.

Към момента системата Zebi AI Chain е инсталирана в 200 хотела, съобщи Business Wire India, позовавайки се на шефа на компанията Бабу Мунагала. Благодарение на нея, на полицията не се налага да извършва проверки на място в хотелите, а освен това значително е улеснена процедурата за регистрация на клиенти.

Блокчейн технологията има огромен потенциал за приложение в различни сфери – от финансите до здравеопазването. Тя е в основата на криптовалутите, но напоследък се развиват перспективни проекти на база блокчейн в редица други направления, вкл. за организиране на петиции.

Коментар