Apple Watch е замислен след смъртта на Стив Джобс

Идеята за смарт часовника Apple Watch се зародила в компанията веднага след като почина Стив Джобс

Джонатан Айв, главният дизайнер на Apple, разкри интересна подробност от историята на смарт часовника Apple Watch, с който компанията от Купертино участва на пазара за носима електроника.

Оказва, че идеята за създаване на Apple Watch е възникнала след смъртта на Стив Джобс, споделя Джонатан Айв в интервю за Hodinkee. По-конкретно, в компанията са започнали да мислят върху смарт часовника през 2012 г., няколко месеца след като почина основателят и лидер на Apple.

Именно кончината на Стив Джобс е подтикнала ръководните фактори в Apple да започнат да разглеждат трескаво варианти за нови продукти с потенциал на пазара. В крайна сметка било решено, че компанията трябва да разработи смарт часовник, тъй като много хора считат часовника за неотменим аксесоар в ежедневието си.

Към разработката на Apple Watch веднага били привлечени специалисти, които разбират същността на такъв тип продукт. През 2014 г. към проекта се присъединил дизайнерът Марк Нюсън, който е близък приятел на Джонатан Айв и се счита за един от най-добрите специалисти в дизайна.

Коментар