Турция създаде дрон-риба за унищожаване на кораби

Подводният дрон-риба Wattozz е способен да потопи всеки вражески кораб

Турската компания Albayraklar Group демонстрира нова високотехнологична разработка – подводен дрон във вид на морска котка, способен да потопи всеки вражески кораб.

Един или група подобни дронове се приближава до кораба, прикрепя се на неговото дъно и го взривява и потапя, се вижда от видео, разпространено в YouTube. Дронът се управлява чрез хидроакустични сигнали, подобни на издаваните от морските млекопитаещи животни, които са неуловими от радарите.

На дрона, наречен Wattozz, са инсталирани две камери и батерия, която му позволява да работи автономно в продължение на 12 часа. Роботизираната „морска котка” може да се ползва като разузнавач или бойна машина, снабдена с експлозиви, за потапяне на кораби.

Albayraklar Group навлезе в бизнеса с военни разработки през 2017 г. Компанията е създала дрона съвместно с Техническия университет Карадениз в Трабзон. Характеристиките на Wattozz ще бъдат разкрити от компанията на официална презентация на 12 юни т.г.

Коментари по темата: „Турция създаде дрон-риба за унищожаване на кораби”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    БРАТЯ БЪЛГАРИ ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ(ДОСТА ПРИМИТИВНО МИСЛЕНЕ) И СЕ ЧУДЯ ЗНАЕТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ С КАКВИ ВОЕННИ ТЕХНОЛОГИИ РАЗПОЛАГА ТУРСКАТА АРМИЯ ?НИЕ СМЕ НА 50 ГОДИНИ НАЗАД В ТЕХНОЛОГИЧНО ОТНОШЕНИЕ ОТ ТУРЦИЯ !!!

  2. Anonymous

    трагедия са

  3. юруш

    аз пък създадох къртица-дрон за взривяване на мазета

  4. Yo

    Изглежда твърде бавно за да настига кораби, ненужно сложно като конструкция и твърде малко, за да носи достатъчно експлозив. Освен анимацията, едва ли има друго за показване.

  5. 112

    След взрива почва циганията. 😀

  6. Mate

    Сега да направят риба меч която реже подводници; )

  7. Anonymous

    са инсталирани две камери

  8. ха

    Животно с големината на ръчна граната ще ти взриви военен кораб? И как се управлява с хирдо-акустични сигнали, ако не можеш да имаш обратна връзка от устройството??? То няма как да излъчва такива, защото лесно ще бъдат засечени… И тези сигнали твърде лесно могат да се заглушат.

  9. програмист

    в турция не могат да му направят даже и само батерията

Коментар