Перник става по-сигурен град с видеонаблюдение от Мтел

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи плакет на кмета Вяра Церовска за добрата организация при изпълнение на проекта за видеонаблюдение (снимка: Община Перник)

Мтел интегрира система за видеонаблюдение в Перник, от която се очаква да направи града по-сигурно място за живот, като намали значително престъпността и нарушаването на обществения ред, съобщиха от телекома.

Новата мрежа включва 50 камери за денонощно видеонаблюдение, монтирани в различни точки на града. Устройствата засичат данни за МПС чрез разчитане на регистрационни номера, поддържат периметрова охрана и аларми при засичане на нередности.

Перник е поредният български град, който ни се довери и избра нашата система. Решенията за видеонаблюдение, които предлагаме, помагат на много общини у нас да осигурят по-спокоен живот на своите жители и да се справят много по-бързо с проблемите с престъпността”, сподели Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби” на Мтел, при представяне на системата в града.

Видеонаблюдението беше една от основните задачи при встъпването в длъжност на кмета на Община Перник – Вяра Церовска. „Надявам се да успеем да намалим престъпността, да осигурим едно по-сигурно място, да направим хората по-отговорни и по-ангажирани”, коментира тя.

Проектът на стойност 160 000 лв. е реализиран съвместно от Община Перник, „Стомана индъстри“ АД и Мтел, като е съгласуван предварително с МВР. Перник е една от 132 общини у нас, с които Мтел си партнира в сферата на телекомуникационните решения – гласови услуги, мобилен интернет, фиксирани услуги, ИКТ решения, услуги за сигурност и наблюдение.

В края на 2017 г. системата за видеонаблюдение, която телекомът интегрира в Монтана, помогна за залавянето на престъпници чрез засичане на данни за МПС. Отново в Монтана телекомът представи за пръв път у нас умни решения за градска среда с помощта на Narrowband IoT (NB-IoT) технология, която дава възможности за контрол на въздуха, управление на отпадъци, интелигентно осветление и умно паркиране.

Коментари по темата: „Перник става по-сигурен град с видеонаблюдение от Мтел”

добавете коментар...

  1. 123

    Ще те удрят с кръгъл винкел.

Коментар