AOC I1601FWUX: портативен монитор с USB-C порт

Портативният AOC 1601FWUX има 15,6-инчов IPS панел с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела

AOC обяви нов портативен монитор с USB-C свързване, предназначен за потребители, които работят в движение и се нуждаят от още дисплейно пространство в допълнение на екрана на лаптопа.

Моделът I1601FWUX има 15,6-инчов IPS панел с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела. Капакът на монитора може да се използва като стойка в режим портрет и пейзаж, а вградената функция за автоматично обръщане завърта картината в правилната ориентация.

С дебелина 8,5 мм и тегло от 800 грама, мониторът може да се помести във всяка чанта. Това стилно портативно решение за лесно разширяване на работната площ на екрана се очаква на пазара в Европа през май 2018 г., като цената у нас ще бъде 449 лв. с ДДС.

Мониторът може да бъде използван в режим портрет или пейзаж с включения интелигентен капак

AOC I1601FWUX идва с новата USB-C технология за портативни дисплеи, която осигурява връзка с източника на сигнал и захранване. За разлика от по-старите дисплеи, захранвани през USB, портът USB-C пренася и DisplayPort сигнал по същия кабел, което намалява бъркотията с кабелите.

15,6-инчовият размер на екрана отговаря на дисплеите на масовия клас мултимедийни лаптопи, а височината на стойката позволява позициониране в същата равнина като основния дисплей на преносимия компютър.

Дисплеят е снабден с AOC Low Blue Light режим, който намалява потенциално вредната синя светлина и предотвратява появата на умора в очите. Яркостта достига 220 cd/m², а времето за реакция на пикселите е 5 ms GtG, което означава, че бързите екшън сцени или игри ще се изобразяват плавно и без остатъчни артефакти.

По време на работа капакът на AOC I1601FWUX се трансформира в стойка

Доставяният в комплекта умен капак защитава дисплея, когато не се използва. По време на работа, капакът се трансформира в стойка. Промяната на ориентацията на дисплея – портрет или пейзаж – е лесна с помощта на функцията Auto-Pivot, която се активира от софтуера AOC i-Menu и позволява автоматично подравняване на екрана в правилната посока след завъртане.

Коментар