Huawei показва 5G иновации на роудшоу в София

Пътуващото експо на Huawei в София започна на паркинга на столичния The Mall

София е сред домакините на пътуващото експо на китайския технологичен гигант Huawei. Експо камионът отваря врати тази седмица на три места в столицата – Megapark/The Mall, Antim Tower в кв. Захарна фабрика и Бизнес парк, съобщиха от компанията.

Сред акцентите в тазгодишното „турне“ са 5G иновациите, включващи вече демонстрираната облачна технология за мобилни мрежи CloudAir, технологията за разделяне на ъплинк и даунлинк трансмисии и други разработки на Huawei.

Иновациите, вече тествани успешно, ще ускорят трансформирането на мрежите във виртуализирани и облачно-базирани структури, което от ключово значение за по-бързата и сложна мрежа от пето поколение (5G), подчертаха от Huawei.

Компанията, която е водещ доставчик на телеком оборудване и смартфони в света, разкрива на роудшуото и визията си за по-добра свързаност: за B2B, ИТ и облачните услуги, както и за индустрията на теснолентовия „интернет на нещата“, движена от цифровото развитие на бизнес средата, „умните градове“ и дигитализацията на всекидневието.

Според Huawei, бизнесът ще се разраства по-бързо и устойчиво с B2C подход (бизнес – потребител), B2H подход (бизнес – хора) и видео услуги. Компанията насърчава мрежовите доставчици да се преориентират от традиционни мрежови операции към операции, фокусирани върху потребителя.

В камиона на Huawei са изложени някои от най-новите мрежови разработки на компанията

Huawei декларира също стремеж да реализира максимално облачния изчислителен потенциал на SDN (софтуерно-дефинираните мрежи), големите данни и интернет на нещата в името на отворени, гъвкави, устойчиви и сигурни информационни и комуникационни технологии. Такава интернет екосистема създава условия за всеобщо развитие – както на публичните институции, така и на финансовите услуги, енергетиката, транспорта, строителството, образованието, казват от Huawei.

Oсвен през България, тази година роудшоуто на Huawei ще мине през още 16 държави от Централна и Източна Европа, както и през скандинавските страни.

Коментар