Paysafe България въвежда нови технологични умения в училищата

Десетки ученици се включиха в обученията на Paysafe България с микрокомпютрите Raspberry Pi

Paysafe България даде възможност на ученици от две столични училища да се обучават и работят с Raspberry Pi устройства – компютри, големи колкото кредитна карта и специално създадени за образователни цели.

През първата половина на 2018 г. българският офис на Paysafe – водещ глобален доставчик на разплащателни решения с повече от 2 600 служители в над 12 локации по света – проведе шест обучения за начинаещи, в които се включиха над 65 ученици.

Поради естеството на нашия бизнес, технологиите са основна част от дейността на организацията ни. Ние оценяваме значимостта на качественото технологично образование като ключова предпоставка за професионални постижения. Вълнуваме се много заради това, че променяме живота на тези мотивирани ученици и подкрепяме тяхното кариерно развитие“, каза Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Ученици от Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ получиха Raspberry Pi компютри

Петима експерти от софтуерните екипи на Paysafe България демонстрираха как работят Raspberry Pi устройствата и обучиха учениците да използват малките едноплаткови компютри за образователни игри. Ученици от Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ взеха участие в обученията. Всички получиха Raspberry Pi устройства като подаръци от Paysafe.

Наистина сме впечатлени от отдадеността на екипа на Paysafe България. Вярваме, че положителното им отношение към младите хора, както и дарението на Raspberry Pi устройствата ще окуражат желанието на учениците ни за получаване на нови знания“, сподели Нина Чанева, директор на 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“.

Качественото технологично образование е ключова предпоставка за професионални постижения, подчертаха от Paysafe България

В нашето училище ние наистина сме водени от това да подпомагаме образованието и успеха на възпитаниците ни. Благодарение на Paysafe, младежите, включили се в обученията, имаха възможност да придобият технологични умения и да срещнат нови приятели“, каза Ивайло Ушагелов, директор на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Дарението е поредната инициатива, чрез която компанията инвестира в младите таланти. Paysafe подари над 200 компютъра на 11 български училища през 2017 г. Така ученици от областите Враца, Кърджали, Монтана, Стара Загора и Хасково имат възможност да се обучават, използвайки специално създадени за образователни цели лаптопи Acer.

Дарението на Raspberry Pi устройства стимулира учениците от 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ да получат нови знания

Освен това организацията дари стипендии на седем български ученици и студенти по програмата „Готови за успех“. Обученията с Raspberry Pi устройства също са част от програмата за дигитално приобщаване на компанията и демонстрират дългосрочния план на Paysafe за развитие на талантите у нас.

Коментар