Toshiba оттегля от пазара 340 хил. батерии за лаптопи


Toshiba
ще оттегли от пазара 340 хиляди батерии за преносими компютри, поради проблеми при презареждането, стана ясно през седмицата. Основният проблем е, че батериите често спират да се зареждат или пък внезапно губят мощност. Продуктите са произведени от Sony Corp., като само в САЩ ще бъдат сменени 100 хиляди батерии, а в Япония цифрата достига 45 хиляди.

Дефектите нямат пряка връзка със случая, при който Dell обяви оттегляне на 4.1 милионна батерии за лаптопи, нито пък със същите проблеми при Apple Computers. При тях дефектите бяха свързани с бързото прегряване и дори опасността от запалване.

Факт е обаче, че всички споменати батерии са произведени от Sony, което накърнява имиджа на компанията. Заради тези неуспехи, тя беше принудена да забави пускането на пазара на ключови продукти, което води до финансови загуби, коментират анализаторите.

Едно от забавянията засяга излизането на пазара на дългоочакваната гейм конзола PlayStation 3, стана ясно по-рано този месец. За 23 септември бе отложен и стартът на продажбите в Япония на новия дигитален уокмен на компанията.

по темата: „Toshiba оттегля от пазара 340 хил. батерии за лаптопи”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Потърсете в сайта на Тошиба или се обърнете към вашия доставчик

  2. kyxap

    Откъде да разбера кои модели изтеглят, да не е и моя в това число.

Коментар