Acer Swift 5 – ултралек и бърз ноутбук за цял ден работа

Acer Swift 5 тежи по-малко от 1 кг, благодарение на ултра-тънките рамки и леките материали

Новият ноутбук Acer Swift 5 e създаден за потребители, които имат нужда от лесна преносимост, стабилна производителност и стил. С 15,6-инчов дисплей, шасито на елегантния Swift 5 тежи по-малко от 1 кг и ще предложи удобство на хората, които са винаги на крак.

Swift 5, представен миналата седмица на голяма пресконференция на Acer в Ню Йорк, идва с операционна система Windows 10 и се отличава не само с висока производителност, но и с батерия, която издържа през целия работен ден, подчертаха от компанията.

15,6-инчовият модел запазва теглото под 1кг на своя предшественик – 14-инчовия Swift 5, благодарение на ултра тънките рамки и незабележимо по-голямото шаси. Новият Swift 5 има Full HD IPS екран с тъчскрийн възможности и тънки само 5,87мм рамки, предоставяйки 87,6% съотношение между екран и тяло, което подпомага доброто визуално изживяване.

В модела е вградена технология Acer Color Intelligence, която динамично настройва гамата и наситеността в реално време, както и оптимизира цветовете и яркостта, без да ги изсветлява или пренасища. В същото време, технологията Acer BluelightShield позволява регулиране на излъчването в синята гама при използване за по-дълго време.

Новият Swift 5 има 15,6-инчов Full HD IPS екран с тъчскрийн възможности

Swift 5 е конструиран със специални материали, каквито са изключително леката магнезиево-литиева сплав за горния и долния капак и магнезиево-алуминиевата сплав за по-голяма здравина в областта на клавиатурата, която е с LED подсветка за комфортна работа както през деня, така и през нощта.

Базиран на най-новите Intel процесори, Acer Swift 5 предлага желаното бързодействие и батерия, която издържа през целия работен ден. В ноутбука е вградена безжична карта Intel Wireless-AC 9560 2×2 802.11ac с гигабитови скорости за стриймване, споделяне на файлове, видеочатове и гейминг изживяване.

Поддръжката на до 1 TB SSD място за съхранение и до 16 GB DDR4 памет кара системата да е бърза и отзивчива, докато за свързването се грижи USB 3.1 Type-C Gen 2 порт (10 Gbit/s трансфер на данни, както и захранване и сигнал за екран), два USB 3.1 Type-A порта (единият от които поддържа зареждане на външни устройства, дори когато системата е изключена), HDMI порт и четец на SD карти.

Swift 5 поддържа Windows Hello посредством четец на пръстови отпечатъци, като така позволява на потребителите да влизат в своите акаунти много по-бързо и сигурно. Цените на модела може да са различни в зависимост от региона.

Коментар