Evrotrust – улеснява участието в обществени поръчки

Приложението Evrotrust, достъпно за iOS и Android, позволява бързо издаване на електронен подпис

Българското мобилно приложение Evrotrust улеснява кандидатстването за обществени поръчки. То се явява решение, което отговаря на изискванията за подаване на документи чрез задължителната електронна форма.

От 1 април 2018 г. стана задължително към стандартната тръжна документация да се подава и електронна форма на единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). Новите изисквания могат значително да забавят процеса на кандидатстване особено за компании, чиито представители са в чужбина.

Evrotrust е мобилно приложение за бързо издаване на електронен подпис, коeто решава казуса с времеемкото събиране на подписите на всички лица, които имат роля в подаването на оферти за обществени поръчки. Разработено от българската компания „Евротръст технолоджис”, приложението – достъпно за iOS и Android – позволява издаване на електронен подпис в рамките на няколко минути и без физическо посещение на доставчици на удостоверителни услуги.

Откакто влезе промяната, настъпи голяма суматоха сред компаниите. Доста кандидати ни търсят да питат дали подписите от Evrotrust са подходящи за такава документация – отговорът е да”, коментира Мариана Ангелова, мениджър бизнес развитие на компанията.

Издаването на квалифициран електронен подпис с Evrotrust става в рамките на няколко минути. Сваля се безплатното мобилно приложение и се минава през кратка регистрация за идентифициране, която е изцяло дистанционна. За идентификацията е необходимо в приложението да сканирате личната си карта и лицето си, а Evrotrust ще верифицира информацията с необходимите регистри. Генерираният подпис се съхранява според най-новите изисквания за сигурно съхранение в облачен сървър.

Допълнително удобство при кандидатстване е възможността да прикачите в PDF електронния документ за обществени поръчки в приложението, като така подписът ще бъде придружен и от изисквания от Агенцията за обществени поръчки (АОП) времеви печат. Документацията може да се подпише директно през мобилния телефон чрез сканиране на лице или пин код, а после да се свали от уебстраницата на Evrotrust или да се изпрати по мейл към останалите участници в процедурата.

Даунлоуд: Evrotrust

Коментар