Виваком предложи евтин роуминг в Западните Балкани

Виваком предложи пакет с преференциални условия за роуминг в страните от Западните Балкани

Край на скъпия роуминг в страните от Западните Балкани обяви през седмицата Виваком. Компанията предложи нов пакет с преференциални условия за разговори, пращане на SMS-и и ползване на мобилен интернет в региона.

Пакетът включва 100 минути за изходящи разговори, 100 SMS и 100 MB на ден и от него могат да се възползват клиенти на Виваком, пътуващи в Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия и Черна Гора.

Цената на пакета е 4 лв. с ДДС на ден и се начислява само, ако има извършени изходящи разговори, изпращане на SMS или ползване на мобилни данни. Цените за входящи разговори остават непроменени. Клиентите могат да заявят ползване на новия пакет с обаждане на оператор, като това не води до обвързване със срочен договор или удължаване на текущия договор.

Включените минути, SMS и мобилни данни са валидни при ползване на преференциални оператори. За Албания това е Vodafone, за Босна и Херцеговина – m:tel (Mobis), за Косово – Monaco Telecom, за Македония – T-Mobile, за Сърбия – Telenor, и за Черна Гора – също Telenor.

Стандартните цени без активиран пакет за роуминг в тези страни започват от 2,29 лв. за минута разговор, от 0,59 лв. за изпратен SMS и от 14,99 на МВ, припомниха от Виваком.

Коментар