Acer Nitro 50 – достъпни настолни компютри за гейминг

Десктопите от серия Acer Nitro 50 с лекота могат да изпълняват интензивни графични задачи

Нови настолни компютри и монитори, обявени от Acer по-рано този месец в Ню Йорк, допълват серията Nitro, която посреща нуждите на по-рядко играещите геймъри и се предлага на достъпни цени.

Десктопите Acer Nitro 50 и монитори Nitro VG0 и RG0 се справят с лекота с графичните изисквания при създаване и възпроизвеждане на визуално и графично съдържание, подчертаха от компанията. Напоследък именно геймърските продукти дадоха силен тласък на бизнеса на Acer.

Десктопи Acer Nitro 50

Acer създаде серията Nitro 50 за потребители, които търсят процесорна мощ и широки възможности, присъщи на десктопите. Мощният настолен компютър разчита на 8-мо поколение Intel Core процесор и видеокарта Nvidia GeForce GTX 1070 за гладко изпълнение на графично интензивни задачи, вкл. гейминг.

Новите десктопи поддържат до 4 дисплея едновременно и 4К резолюция и за завладяващ геймплей. Освен това в тях могат да се инсталират твърд диск до 3TB и SSD 512GB. Предвидена е и технология за безжично зареждане на Qi устройства.

Acer Nitro 50 работят с 8-мо поколение Intel Core процесор и видеокарта Nvidia GeForce GTX 1070

Върхов детайл на серията Nitro 50 е изтънченият и впечатляващ корпус, наподобяващ броня. В допълнение, той излъчва зловещо червено LED сияние. И не на последно място, десктопите Nitro 50 оптимизират мрежовата скорост за гейминг, сърфиране и стриймване чрез Realtek Dragon LAN карта.

За тотално потапяне в атмосферата и трансформиране на гейминг изживяването в реалистичен стереоскопичен образ, е необходимо само да свържете Nitro 50 десктоп с Acer Nitro VG0 или RG0 монитор.

Монитори Nitro VG0 и RG0

Новите IPS монитори с поддръжка на технология AMD Radeon FreeSync задоволяват нуждите на геймърите с плавно възпроизвеждане и бързо време за реакция – до 1 ms. Серията Nitro Acer VG0 е налична с 27-, 23,8- и 21,5-инчови панели, реалистични цветове и резолюция от 4K UHD, WQHD и Full HD.

Ултра-тънката серия Acer Nitro RG0 може да се похвали с изключителна елегантност – тънкият само 0,27 инча профил се предлага за 27 и 23,8-инчовите модели. И двата имат модерен и ергономичен дизайн, с който спечелиха наградата „Red Dot Design Awards“ за 2018 г.

Елегантни и стилни, новите серии монитори Acer Nitro VG0 и RG0 заслужиха наградата Red Dot Design Awards за 2018 г.

Оборудвани с AMD Radeon FreeSync, новите подобрени панели на Nitro мониторите поддържат синхронизация с кадрите на видео картата, така че да предотвратяват и свеждат до минимум деформацията на картината и закъснението по време на игра.

Интегрираният Visual Response Boost (VRB) премахва размазването на бързо движещите се изображения, постигайки ефект като на 1 ms MPRT, при до 144 Hz честота на опресняване на картината.

Наличната 6-осова цветова настройката позволява на геймърите да настройват цвета, оттенъка и наситеността, които най-добре отговарят на играта. Предвидена е и възможност за подсилване на черния цвят, която дава избор между 11 нюанса на черно, за да се избегнат и най-добре прикритите врагове, или пък за избор на правилната траектория по време на рали.

Резолюцията при новата серия Nitro RG0 е 1920×1080@75Hz и осигурява отлични визуални детайли при възпроизвеждане на игри, мултимедия, офис приложения, както и при свръзване на Blu-ray Disc конзола за игра или при пускане на широкоекранен кино шедьовър.

IPS панелите осигуряват качествено изображение дори, ако се гледат от голям ъгъл – до 178 градуса хоризонтално и вертикално. За да се постигне оптимален ъгъл на гледане, мониторите могат да се накланят от -5 до +20 градуса (за серията RG0 от -5 до +15 градуса).

Acer Nitro VG0 и RG0 поддържат AMD Radeon FreeSync технология и имат време за реакция 1 ms

Мониторите от серията Acer Nitro показват живи цветове и образи, тъй като възпроизвеждат до 72% от цветовете по NTSC стандарта и имат яркост 250 cd/m2. Двата 2W стерео високоговорителя осигуряват висококачествено аудио, а HDMI, VGA и DisplayPort изходите позволяват свързване с широка гама персонални компютри за възпроизвеждане на мощни звукови ефекти по време на игра.

Интегрираните настройки Acer Game Mode имат осем предварително зададени режима на дисплея за оптимизиране на визуализациите в зависимост от вида на съдържанието, което се показва. Режимите са Екшън, Състезание, Спорт, Потребител, Стандарт, ECO, Графика и Филм. Настройката е лесно достъпна чрез клавишна комбинация или менюто за настройки на екранното меню (OSD).

Acer VisionCare включва технологиите Flickerless (без премигване), BlueLightShield (без синя светлина), ComfyView (комфортен режим) и нискочестотни технологии, които повишават комфорта при гледане по време на продължителни гейминг сесии.

Снабдени с монтаж на VESA, мониторите могат да се окачват на стена, с цел освобождаване на пространство на бюрото за допълнителни аксесоари, мишки и др. В допълнение, функцията ZeroFrame може да увеличи максимално площта на изображението, тъй като поддържа включването на множество монитори едновременно.

Коментари по темата: „Acer Nitro 50 – достъпни настолни компютри за гейминг”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не може да пишете статия за “достъпни” компютри, ако не споменавате и цената заедно с възможностите им.

Коментар