Светът еволюира към бъдеще без пари в брой

През следващите няколко години в платежната индустрия ще се случат повече промени, отколкото за последните няколко десетилетия, заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, пред участниците във Fintech Summit, който се състоя по-рано тази седмица.

Светът непрестанно еволюира към бъдеще без пари в брой, посочи Райчева. Технологичните платформи имат водеща роля. Чрез предоставяне на достъп до отворена платформа, която обслужва 3,2 милиарда картодържатели в 200 страни, Visa дава възможност на банки и партньори да изграждат свои собствени мрежи за разплащания.

Технологичната мрежа VisaNet се превръща в платформа за отворена търговия, а Visa Developer Platform (VDP) осигурява достъп до много от най-търсените продукти и услуги на компанията чрез отворени приложно-програмни интерфейси. Така всеки специалист в тази сфера може да реализира идеите си в областта на дигиталната търговия. VDP вече има над 90 приложно-програмни интерфейси.

Visa се явява и свързващо звено за създаване на нови платежни и търговски приложения съвместно с други услуги за мобилни разплащания, социални мрежи, таксиметрови услуги и т. н., допълниха от компанията.

Очакваните бурни промени в платежната индустрия в следващите години се обуславят от дигитализацията на разплащанията, които проправят пътя за бъдещето без пари в брой. Плащането с Visa в дигиталния свят трябва да бъде също толкова лесно, ако не и по-лесно, отколкото плащането с Visa във физическия свят. Трябва да бъде и също толкова сигурно и удобно, е виждането на компанията.

Коментари по темата: „Светът еволюира към бъдеще без пари в брой”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    @Боби, абсолютно си прав. И аз така мисля. Изчезнат ли парите в кеш…спукана ни е работата. Не слушаш – директно чао. Запор на всичко, това е, финито. В зората на модерното робство сме. Сметки и задължения ще се исмукват от сметката ти на датата. Никой няма да те пита имаш ли, нямаш ли пари, няма да има скрито-покрито или заделени пари, които никой не ти ги знае.

  2. Yo

    Стига да е през свободен блокчейн вместо банка, става. Но не е това идеята.

  3. babun

    И банките си тананикат – “плащане – такса, плащане – такса …”
    Държавата си пее – “плащане – данък, плащане – данък …”

  4. Боби

    Липсата на пари в брой е началото на технологичното робство.

Коментар