Криптовалута ще се прехвърля и конвертира директно към карти Visa

Директното прехвърляне на криптовалута към карти Visa с конвертиране във фиатни пари е стъпка към масовото възприемане и използване на виртуалните валути
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова услуга на платежната система Visa ще улесни значително транзакциите с криптовалута. Потребителите ще могат да обменят криптовалута срещу фиатни пари, без да използват централизирани финансови инструменти.

Криптовалутата вече може да бъде изпратена директно от портфейл за криптовалута към дебитна карта Visa с помощта на технологията Visa Direct, разработена в партньорство с доставчика на инфраструктура Web3 Transak.

Партньорството между двете компании позволява на потребители от 145 страни директно да конвертират най-малко 40 криптовалути, включително биткойни, във фиатни пари, според уебсайта на Transak.

„Това е важна стъпка към масовото възприемане и използване на криптовалутите”, заяви шефът на маркетинга и връзките с инвеститорите на Transak – Харшит Гангвар, като подчерта по-достъпния и удобен характер на транзакциите, благодарение на партньорството на компанията с Visa.

Според него, потребителите на децентрализирани платформи и портфейли като MetaMask, Ledger, Trust Wallet и други вече са получили достъп до новата функция. „Потребителите на MetaMask вече могат лесно да преминават директно от портфейла си към своята карта Visa, подобрявайки използваемостта и практичността на цифровите си активи”, казва Гангвар.

Платформата си сътрудничи с Visa, тъй като платежният оператор има лицензи в няколко юрисдикции и гарантира наличието на KYC (Know your customer) и технологии против пране на пари, което от своя страна позволява на Transak да верифицира потребителя и законно да разрешава такива транзакции.

Коментар