Windows 10 вече работи на над 700 млн. устройства

Потребителите на устройства с Windows 10 са прекарали със системата общо над 197 млрд. часа

Microsoft разкри любопитни факти за Windows 10 по време на пресконференция в рамките на събитие за разработчици – Windows Insider Dev Tour. Данните сочат, че операционната система вече е инсталирана на над 700 млн. активни устройства.

Преди около месец компанията съобщи, че броят на активните устройства с Windows 10 e „почти” 700 млн. Сега тази бариера е преодоляна. Актуалната платформа излезе на пазара преди три години, като тогава Microsoft прогнозира, че до 2-3 години инсталациите на Windows 10 ще достигнат 1 млрд.

Сумарно, потребителите на устройства с Windows 10 са прекарали със системата над 197 млрд. часа, сочи още официалната статистика. В бизнес сегмента ползването на Windows 10 е нараснало с 84% за една година. Гласовият помощник Cortana пък се ползва от над 150 млн. души в 13 държави.

Междувременно, за първи път в 43-годишната история на Microsoft акциите на компанията превишиха 100 долара за брой – това се случи в края на миналата седмица. Пазарната капитализация на Microsoft вече възлиза на 774 млрд. долара и компанията е един от кандидатите за преодоляване на бариерата от 1 трлн. долара.

Коментари по темата: „Windows 10 вече работи на над 700 млн. устройства”

добавете коментар...

  1. Иван

    Вече се уволних. Чакам предложения за опакоеане на кроасани…
    …защото телефона и персоналния компютър не са в един пазарен сегмент. Това че за много хора ползването на компютър е ровене във Фейса, youtube и гугъл и съответно мобилните устройства отнемат потенциала на пазара на компютри не променя нещата.
    Това че има уиндоус за мобилни устройства няма нищо общо с числата в първия пост. Тогава числата ще са 100 на нула за Андроид.

  2. Anonymous

    що да не сравняваме линдоз с андроид – няма телефони и таблети с видноз ли? Нали win 10 го направиха толкова идиотски, за да се бори точно с андроид и ios? Ако бях на ваше място щях да се самоуволня или да се сложа на поточната линия, докато не се науча да мисля

    между другото устройствата на андроид са най-малко три милиарда, но пък освен 10 има и други виндоси, доста по-добри и с по-голям дял – и точно те не е удачно да се сравняват с андроид

  3. Иван

    Разбира се.
    Още довечера може да пием бирс в парка!

  4. Anonymous

    Иван,
    Аз нямам този начин на мислене. Ще ме вземеш ли на работа?
    Поздрави

  5. Иван

    Как може да сравняватр изобщо windows с android? Още повече една версия на windows с всички на android?!

    С този начин на мислене не бих ви наел за работа освен да опаковате готовите продукти на поточната линия.

    Научете се да мислите, иначе ставате само едни бюлетиноподаватели…

  6. Saevar

    супер, ама Андроид се ползва от над 1,5 милиярда устройства… така че М$ с годините все повече ще намаляват…

Коментар