Памет на Adata достигна 5531MHz при охлаждане с течен азот

Adata XPG Spectrix D80 пожъна рекорд в комбинация с дънна платка MSI X299 Gaming Pro Carbon AC

Тайванската компания ADATA Technology, производител на DRAM модули и NAND флаш продукти, обяви че е успяла успешно да овърклокне своя най-бърз памет модул XPG Spectrix D80 до внушителните 5531MHz в конфигурация с охлаждане с течен азот.

Този успех е постигнат със съвместните усилия на екипите на Adata и производителя на дънни платки MSI с модела X299 Gaming Pro Carbon AC, а резултатите са потвърдени от HWBot.

XPG Spectrix D80 е първата в света RGB DDR4 оперативна памет с хибридна охлаждаща система. Използвайки комбинация от течен радиатор, алуминиев радиатор и термично проводими материали на платката, Adata e постигнала високоефективно охлаждане със забележителни резултати.

Прототип на XPG Spectrix D80 бе демонстриран по време на CES 2018 в Лас Вегас.  Модулът ще бъде представен и на изложението Computex 2018, което започва в тайванската столица Тайпе на 5 юни.

XPG Spectrix D80 е създадена за най-запалените геймъри, овърклокъри и DIY ентусиасти, което обяснява обхвата на оперативната честота, достигащ над 5000 MHz.

Коментари по темата: „Памет на Adata достигна 5531MHz при охлаждане с течен азот”

добавете коментар...

  1. ха към Аман

    За айфоня се мисли да се приложи потапянето на самите потребители в течен азот, за да охладят поне малко безпочвения им ентусиазъм за притежаваната от тях джаджа.

  2. Аман

    изклйочително полезну. за айфоня га ша има?

Коментар