Radeon FreeSync навлиза в QLED телевизорите на Samsung

AMD и Samsung обявиха поддръжка на технологията за монитори Radeon FreeSync в новите QLED телевизори на корейската компания с размери на дисплея от 55 до 82 инча. Така гейминг изживяванията могат да се пренесат на ултрашироки екрани с 4K резолюция, при това с плавна картина без накъсвания, благодарение на адаптивната технология за опресняване на AMD.

Поддръжката на FreeSync за QLED телевизорите на Samsung е достъпна за моделите с големина 55-82 инча от сериите NU8000/NU8500. Тя се осигурява като част от автоматичен ъпдейт на геймърския режим (Gamer Mode). Актуализациите могат да се открият на официалния сайт на Samsung.

Дисплеите, поддържащи технология Radeon FreeSync, предлагат сериозни предимства на геймърите, подчертава AMD. Сред тях, например, е изключително стабилната, плавна картина – FreeSync синхронизира честотата на опресняване на дисплея с кадровата скорост на съвместимите Radeon графични карти за премахване на визуални недостатъци като накъсване и трептене на картината и забавяне на реакцията на действията на играча.

Друго предимство е достъпът до растяща екосистема. AMD продължава да разширява екосистемата FreeSync отвъд персоналните компютри с поддръжка за FreeSync в конзолите Xbox One S и Xbox One X на Microsoft от началото на март т.г. Технологията FreeSync се поддържа в момента от над 250 модела дисплеи, предлагани от над 20 производители.

QLED дисплеите на Samsung, с HDR поддръжка на яркост от 1000 нита, осигуряват високи честоти на опресняване и ниска латентност при голям избор на размери на екраните. С тях потребителите могат да разчитат на един екран за всички домашни развлечения.

Коментар