Инспирит стана партньор на PECB Europe

Българското дружество Инспирит ЕООД стана партньор на PECB Europe (Professional Evaluation and Certification Board) – компания за образователни и сертификационни услуги, представител на PECB Group Inc. в Германия, Австрия и Швейцария, както и в Централна и Източна Европа.

„Предвиждаме едно хармонично партньорство с Инспирит в изпълнение на ангажимента ни да предложим най-добри практики в бранша”, заяви Фатон Алиу, изпълнителен директор на PECB Europe, подчертавайки опита на българската компания в предлагането на услуги.

Благодарение на партньорството, Инспирит ще може да предлага услугите и портфолиото от обучения на една от най-добрите организации в световен мащаб, занимаващи се с обучения и сертифициране на професионалисти и системи за управление, коментира Краси Дончев, управляващ партньор на Инспирит.

В най-скоро време Инспирит ще обяви своето първо обучение по партньорската програма с PECB. „Това е обучение за придобиване на сертификацията Certified Data Protection Officer, която е пряко свързана с прилагането на наскоро влязлата в сила нова Европейска регулация за защита на личните данни (GDPR)”, поясни Дончев.

По неговите думи, обучението няма за цел да запознава с GDPR регулацията, тъй като за това има достатъчно курсове на пазара. Обучението ще подготвя за компетенцията, която Data Protection Officers специалистите трябва да имат, според изискванията на регулацията, за внедряване на практиките и процесите за защита на личните данни на физическите лица, като неделима част от процесите за управление на бизнеса във всяка организация.

Инспирит (InspirIT) е създадена през 2010 г. от Маргарита Наумова, SQL Server експерт с повече от 15 години опит. Тя е един от 80-те специалисти в света, притежаващи най-високата сертификация в областта – Microsoft SQL Server MCM. Основните сфери на дейност на компанията са свързани с предоставяне на консултантски услуги, обучения, SQL Server поддръжка и отдалечена поддръжка на бази данни.

Коментар