Tesla ще предлага безплатно тестова версия на автопилот

Tesla променя стратегията си относно системата за автоматично управление на своите електромобили, стана ясно тази седмица от изявление на шефа на компанията Илон Мъск на среща с акционерите, за която съобщава The Verge.

След няколко месеца Tesla ще започне да предлага тестова версия на автопилота за своите електромобили напълно безплатно. Засега обаче не е ясно каква ще бъде продължителността на безплатните тестове и дали ще има ограничения във функционалността на автопилота.

В момента, за да инсталират последната версия на системата за автоматично управление, купувачите на нови електромобили Tesla трябва да платят 5000 долара. За клиенти на компанията, които искат да добавят автопилот към вече купените електромобили, цената е 1000 долара.

Илон Мъск признава, че системата за автопилот на Tesla се нуждае от доработки, но същевременно е недоволен от медиите, които отделят голямо внимание на всеки инцидент с електромобил на компанията. Последният такъв случай бе врязването на автопилотируема Tesla в полицейска кола.

Междувременно, на срещата с акционерите Илон Мъск съобщи, че пълномащабното производство на базовия Model 3 с цена от 35 хиляди долара ще започне през първото тримесечие на 2019 г. Компанията все още не може да постигне желания ритъм на производство, за да изпълни в срок предварителните поръчки.

Коментар