Всички часовници Apple Watch имат дефект, твърди групов иск

Apple е упреквана, че умишлено скрива от потребителите информацията за дефект в своите смарт часовници

Смарт часовниците от всички поколения Apple Watch имат един и същи дефект, твърди поредният групов иск от потребители срещу производителя на устройството – ИТ гиганта от Купертино.

Според ищците, дефектът причинява напукване, разбиване или откачане на дисплея на часовника. Всички подобни случаи, регистрирани до момента, са резултат от дефекта и не са причинени от небрежност или неправилна употреба на устройството.

В иска се твърди също, че от самото начало Apple е знаела за този недостатък на Watch, но продължава да не признава щетите като гаранционни случаи. Компанията е получила множество жалби от потребители след излизане на моделите Series 0, Series 1, Series 2 и Series 3.

Нещо повече, Apple е упреквана, че умишлено скрива от потребителите информацията за дефекта, като отрича неговото съществуване, отбелязва специализираният сайт WCCFtech.

По-рано компанията призна за наличието на два проблема в часовниците Series 0 и удължи гаранцията до три години, в случаи на падане на задния капак и раздуване на батерията. Apple призна и за появата на ивици на дисплеите на някои модели Series 3.

Коментар