Fadata с нов офис у нас, планира разрастване на развойния екип

В новия офис на Fadata в София с обща площ от 2200 кв.м. ще работят 180 служители на компанията

Fadata Group, разработчик на софтуер за застрахователни компании, мести българското си представителство в изцяло нова бизнес сграда, като следваща стъпка в развитието и разширяването на екипите си у нас.

С обща площ от 2200 кв.м., новият дом на Fadata се намира в една от развиващите се бизнес локации в София, в сградата M Plaza, където на три етажа ще се разположат близо 180 служители на компанията.

Това беше отдавна планирана стъпка в развитието на компанията в България. Офисът ни тук е нашата основна инженерна база, а също така тук е фокусирана голяма част от клиентското ни обслужване и поддръжка. Тук е сърцето на компанията“, сподели Джон Макдоналд, изпълнителен директор на Fadata.

Той очаква компанията да запази темповете си на растеж и да увеличи още повече своя екип в София. „Нашата цел е в следващите години Fadata да стане един от водещите играчи на този пазар [софтуерните решения за застрахователни компании]“, заяви Джон Макдоналд.

В допълнение към работните площи, офисът разполага с пространства за отдих на служителите

Fadata Group помага на застрахователите да бъдат по-конкуренти на пазара чрез внедряване на дигитални процеси. Според анализи на Gartner и Celent, компанията е водещ доставчик на висок клас решения за бизнеса с клиенти в над 30 държави в EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и Латинска Америка.

Централният офис на Fadata Group се намира в Лондон, а звената за разработки и обслужване на клиенти са базирани в София. В рамките на Европа компанията разполага с още няколко офиса. През 2017 г. Fadata придоби Impeo, разширявайки портфолиото си от услуги.

Инвеститори във Fadata Group са The Riverside Company, глобална компания за частни капиталови инвестиции, и Charles Taylor plc., глобален доставчик на услуги в застрахователния бизнес, базиран в Лондон.

Коментар