Globul избра Моторола за услугата i-mode

Моторола бе избрана от GLOBUL за партньор при пускането на най-новата мобилна услуга i-mode, която бе представена на пресконференция в понеделник в уникална Стратосфера, издигната специално до НДК в столицата.
Двата модела, с които Моторола партнира, са Motorola L6i и Motorola L7i. И двата модела поддържат Bluetooth. L6i е базов трибандов модел с цветен дисплей, 65 хил. цвята, CSTN (Color Super-Twist Nematic – технология на LCD екрани), вградена камера, VGA (Video Graphics Array). L7i е от по-висок клас, с цветен дисплей, 262 хил. цвята, TFT, вградена камера, 1.3 мегапиксела, 60 МВ памет с възможност за увеличаване (допълнителна карта с памет microSD).
“Изборът на GLOBUL е признание за качеството на продуктите на Моторола,” заяви Иван Куцаров, търговски директор на Моторола за България и Македония. “Щастливи сме, че сме едни от първите, които са част от най-новата мобилна услуга на българския пазар.”
В българския вариант услугата е достъпна за всички клиенти на Globul – абонати на договор и потребители на предплатени услуги. i-mode е лесна за употреба, като чрез нея и специални телефони потребителите получават достъп до сайтове с различно тематично съдържание. Такова в момента осигуряват 45 официални български и чуждестранни партньори, сред които компании като CNN, EuroNews, Eurosport, Dir.bg, Economedia, Jobs.bg и др., като броят им ще се увеличава. Разбира се, освен до официалните i-mode сайтове, потребителите имат достъп и до няколко десетки хиляди неофициални.
За да се използва i-mode не са нужни никакви допълнителни настройки, а само телефон с i-mode функция, който има специален бутон, обикновено ясно означен с “i”, за достъп до основните елементи на услугата – i-mode портал (i-Меню), електронна поща, мобилно съдържание (т.е. достъпните сайтове). 

Коментар