Google осигури безплатен Wi-Fi за 400 жп гари в Индия

Проектът Google Station, обявен преди няколко години и насочен към обезпечаване с интернет на жп гарите в Индия, изпълни първоначалната си цел – 400 станции в страната вече имат безплатен Wi-Fi достъп до мрежата, съобщиха от компанията.

Реализацията на проекта започна в началото на 2016 г., а през есента на същата година Google успя да достави безплатен интернет на 52 жп гари в Индия. Сега компанията докладва, че е постигнала целта си да покрие с Wi-Fi достъп 400 индийски жп станции.

Последният обект в рамките на проекта бе станцията Дибругарх в североизточния щат Асам. Статистиката сочи, че всеки месец от Wi-Fi услугата се възползват около 8 млн. жители на страната. Средно, на всеки потребител се падат по 350 мегабайта на сесия.

Безплатната услуга включва 30 минути достъп до интернет. След изчерпване на минутите, потребителите могат да продължават да ползват мрежата на цена от 30 цента за денонощие или 2,5 долара за една седмица.

Google Station вече излиза и извън пределите на Индия. Подобна инициатива се реализира в Мексико и Индонезия. Google планира също да разшири обхвата на проекта в Индия и с точки за безплатен достъп в градовете.

Коментар