Tenda Wireless N300 Easy Setup Router – семпло решение за дома

Tenda Wireless N300 Easy Setup Router Model F3 се отличава с тънкия си профил и трите антени за стабилно безжично покритие на целия дом

Почти във всеки дом вече има интернет. Обикновено за достъп до мрежата се използват кабелни модеми и рутери, които осигуряват безжично покритие в рамките на дома, както и жична връзка към устройствата, ако потребителите предпочитат това.

Един от най-достъпните като цена рутери на пазара у нас е Tenda Wireless N300 Easy Setup Router Model F3. Това семпло устройство предлага всичко необходимо за организиране на пълноценна домашна мрежа – с безжични и жични връзки, отличава се с лесна инсталация и управление, а цената му е под 30 лева с ДДС.

Рутерът има симпатичен външен вид – компактен и лек, с много тънък профил, изпълнен в бял цвят. Правят впечатление трите антени, които стоят прибрани до устройството в кутията и се разтварят при използване за по-добро покритие на безжичния сигнал. В комплекта са включени още захранващ адаптер, LAN кабел и ръководство за потребителя.

На задната страна ще откриете типичните за подобни устройства портове – WAN порт 10/100 Mbps за свързване към кабелния модем, три LAN порта 10/100Mbps за жично свързване на домашните устройства, вход за захранване и бутон за ресет на рутера. На предния панел пък са разположени удобно за наблюдение типичните за всеки подобен рутер светлинни индикатори, които показват активността на портовете, наличието на интернет свързаност и т.н.

Tenda Wireless N300 Easy Setup Router Model F3, както показва името му, е лесен за инсталиране рутер. Свързвате устройството към захранващата мрежа, кабелния модем и компютър, логвате се през браузъра в неговия контролен патнел с потребителското име и парола по подразбиране и настройвате устройството – задавате име на домашната мрежа (SSID), алгоритъм за криптиране, парола за достъп, новите логин и парола за администратор и т.н. Накрая записвате промените и рутерът е готов за използване в сигурна, защитена мрежа.

Рутерът на Tenda е предназначен специално за малки и средни домове, като благодарение на вградения мощен усилвател и трите антени по 5dBi ще получите стабилен сигнал във всяко кътче на помещенията. Нещо повече, можете да задавате честотна лента за всеки IP адрес в мрежата, т.е. да осигурите по-бърз интернет достъп за някои устройства и приложения.

Wireless N300 Easy Setup Router Model F3 поддържа Wi-Fi стандарт 802.11b/g/n в обхвата 2,4GHz със скорост на трансфер до 300 Mbps към компютри, таблети, смартфони и други устройства в дома. С помощта на този рутер можете да стриймвате безпроблемно HD видео, да ползвате VoIP приложения, видеочат, да се забавлявате с онлайн игри и т.н. За сигурност на връзките са предвидени алгоритми за криптиране WPA, WPA2, WPA-PSK и WPA2-PSK.

В заключение, това е едно достъпно устройство, в приятен бял цвят и с параметри, които са напълно достатъчни за бърз достъп на домашните устройства до интернет – безжично през Wi-Fi или свързани с LAN кабели. А цената, на която се предлага рутерът – под 30 лв. от партньорите на производителя у нас – го позиционира като най-достъпното в класа си устройство за домашен интернет.

Коментари по темата: „Tenda Wireless N300 Easy Setup Router – семпло решение за дома”

добавете коментар...

  1. Иван

    Прекрасен рутер за класа си има го в кауфланд цена 19 и нещо 20 лева хареса ми дизаина лек и приятен на пръв поглед?

Коментар