Tesla ще внедрява пълноценен автопилот от август 2018 г.

От август 2018 г. Tesla ще започне поетапно внедряване на пълноценен автопилот в своите електромобили

Шефът на Tesla Илон Мъск разкри плановете на компанията да започне да внедрява пълноценна система за самоуправление (автопилот) в своите електромобили още през август тази година.

По неговите думи, досега автопилотът се използваше преди всичко за повишаване на безопасността при движение и маневриране. Системата обезпечава функции като адаптивен круиз-контрол, автоматично паркиране, предупреждение за опасност и др.

През август т.г. американският производител на електромобили ще пусне новата версия на софтуера си за автопилот – Tesla Version 9, съобщи Engadget. Именно с излизане на този ъпдейт ще започне внедряването на пълноценен автопилот в колите на компанията.

Всички електромобили Tesla, вкл. Model 3, са оборудвани с хардуерни компоненти за работа със системата за самоуправление. Разбира се, внедряването на пълнофункционален автопилот ще става поетапно.

Tesla обяви също знаково постижение в развитието на инфраструктурата си от зарядни станции. Общият брой на инсталираните станции Supercharger е превишил 10 хиляди. Неотдавна Илон Мъск разкри и местата на бъдещите пунктове за зареждане.

Коментари по темата: „Tesla ще внедрява пълноценен автопилот от август 2018 г.”

добавете коментар...

  1. Аман

    дрей ми

Коментар