Microsoft разработва облачно Azure решение за военните

Партньорство на Microsoft и Thales обещава да реши технологични проблеми във военната индустрия

Microsoft и френската група от компании Thales, специализирана във военната електроника, обявиха, че разработват съвместно облачно решение за армейските сили, съобщи Ройтерс.

Според официалното съобщение, става въпрос за създаване на гъвкава платформа за облачни приложения на базата на Microsoft Azure Stack, която ще позволи на военните да съхраняват конфиденциални данни вътре в своите собствени инфраструктури.

Thales ще интегрира свои разработки за свързване и решения за криптиране в облачната платформа на Microsoft. Решението ще се доставя като интегрирана система с изключително ниво на сигурност.

Заедно, двете компании ще предложат на военните гъвкава облачна платформа с „безпрецедентно ниво на сигурност, която ще помогне да бъдат преодолени проблемите в отбранителната индустрия”, гласи информация от Microsoft по повод партньорството с Thales.

Коментари по темата: „Microsoft разработва облачно Azure решение за военните”

добавете коментар...

  1. ха

    M$ защо не са избрали руска компания за партньор. Щяха да направят по-голямо впечатление… То иначе военните им ще си го купуват – това е ясно, ама те не са идиоти, че да го ползват за нещо наистина секретно.

Коментар