Система за видеонаблюдение заработи в Поморие

Важността на новата система за видеонаблюдение в Поморие бе оценена и от министър-председателя Бойко Борисов

Виваком внедри модерна система за видеонаблюдение на територията на Община Поморие, която цели да повиши сигурността по пътищата и да намали битовата престъпност, съобщиха от телекома.

Съвременното технологично решение осигурява не просто камери, а свързаност между тях и аналитичен софтуер, чрез който автоматично може да се следи трафикът по пътищата, да се разпознават регистрационни номера на автомобили, да се засичат опасни обекти, да се сигнализира за забравен багаж, да се разпознават лица и др.

Видеонаблюдението ще помогне на местната власт в стремежа й да повиши сигурността по пътищата на територията на общината, както и да намали битовата престъпност. Според статистиките, системите за видеонаблюдение допринасят за това тя да намалее с 30 до 50 на сто.

Очакванията са модерната система да подобри взаимодействието между службите за сигурност в община Поморие, да им позволи да са по-гъвкави и да реагират бързо при проблем, да им осигури информация в реално време и така да подпомогне работата им.

От телекома ще следят състоянието на системата чрез своя денонощен мониторинг център, като всеки възникнал проблем може да бъде решаван незабавно. Така на практика ще бъде гарантирана непрекъсната работоспособност на видеонаблюдението.

Представители на Виваком са обучили работещите със системата в Поморие. От компанията осигуряват още гаранционна поддръжка на камерите и софтуера към тях, както и застраховка против вандализъм.

Предлаганата от телекома система за видеонаблюдение е ключова за управлението на обособени зони, населени места, транспортни артерии, стратегически обекти и паметници на културата.

Коментари по темата: „Система за видеонаблюдение заработи в Поморие”

добавете коментар...

  1. ха

    Аз пък бих казал – нормално е така. Както се казва който плаща, той поръчва музиката.

  2. хехе

    Естествено първо за руснаците, българите кучета ги яли

Коментар