Илон Мъск заподозря диверсия срещу Tesla

Неназован служител на Tesla е извършил мащабна и разрушителна диверсия срещу компанията, твърди нейният шеф Илон Мъск в писмо до персонала, за което съобщава Ройтерс.

Според наличната информация, служителят е променил кода на операционната система на електромобилите Tesla и е предоставил огромен обем конфиденциална информация на външни за компанията лица. Засега не е ясно дали инсайдерът е действал самостоятелно или в състава на група.

Илон Мъск не конкретизира кръга на обвиняемите, но по неговите думи компанията има много врагове, които искат „Tesla да умре”. Такива са както конкурентни производители на автомобили, така и търговци от Уолстрийт, загатва Мъск.

Tesla се бори за своето оцеляване. Проблемите са сериозни – компанията работи на загуба и все още не може да достигне желания темп на производство, за да изпълни поръчките за Model 3, които са предплатени.

Според анализаторите, Tesla ще трябва да търси нови източници на финансиране, за да се справи с производствените трудности.

Същевременно, компанията беше принудена да съкрати 9% от персонала си, за да намали загубите, които възлизат на близо $1 млрд. за тримесечие.

Коментари по темата: „Илон Мъск заподозря диверсия срещу Tesla”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Най-вероятно е точно така, но едва ли при останалите големи корпорации нещата не са точно по същия начин.

  2. Теслъ

    Петролните корпорации да не ги забравя също Илончо.

Коментар