Студенти-медици ще се обучават с виртуални трупове

Изкуственият труп се формира слой по слой, като се очаква да бъде напълно завършен до края на настоящата година

Ръководството на Университета в Монпелие, Франция работи за осигуряване на високотехнологични условия за студентите по медицина. Вместо на реални трупове, те ще се обучават на виртуални такива, съобщи The Verge.

Един от основните проблеми в обучението по медицина в университета е трудният достъп на студентите до реални човешки трупове. Но ето, че този проблем е на път да бъде решен, след като преподавател по хирургия в университета се е заел да създаде модел на човешко тяло с помощта на 3D оборудване Artec.

Изкуственият труп се формира слой по слой, като се очаква да бъде напълно завършен до края на настоящата година. В момента моделът има готови виртуални разрези в областта на шията и таза, които са направени само за два дни.

Обучението с виртуални трупове несъмнено ще реши належащ проблем в университета, свързан с липсата на достъп до реални трупове. Освен това подобен подход може да се окаже естетически по-приемлив и поносим за студентите, вместо посещенията в моргата.

Коментари по темата: „Студенти-медици ще се обучават с виртуални трупове”

добавете коментар...

  1. ха

    Много добра идея, но ще трябват години, докато се достигне до приемливо ниво на обучение. Един преподавател никак не е достатъчно, особено след като не е в ИТ сферата и не знае какво и как могат технологиите в детайли.

  2. незнайко

    и после ще практикуват виртуална медицина.

Коментар