Chrome за смартфони проработи и офлайн

Обновен браузър Chrome с офлайн функционалност е достъпен за някои потребители на Android устройства

Нова версия за мобилни устройства на най-популярния браузър Google Chrome предлага възможност за разглеждане на уеб страници дори и без връзка към интернет от потребителите в развиващите се страни.

Обновеният Chrome с офлайн функционалност е наличен засега само за Android устройства. Браузърът зарежда предварително уеб страници за разглеждате от потребителите по-късно, когато нямат връзка с глобалната мрежа.

Системата за предварително сваляне на уеб страници работи само при наличие на Wi-Fi достъп, като нейният алгоритъм определя самостоятелно какво съдържание да зареди от интернет в полза на потребителите.

Изборът на уеб страници се прави въз основа на историята на посещенията на сайтове, продължителността на разглеждане на дадено съдържание от потребителите и други фактори.

Към момента от новата версия на Chrome могат да се възползват потребителите в развиващи се държави като Индия, Индонезия, Бангладеш и Бразилия, където интернет покритието е слабо. По-късно офлайн функцията ще стане достъпна и в други региони.

Коментар