Изкуствен интелект IBM Debater надделява в споровете с човека

AI софтуерът IBM Debater може да общува с хората по всякакви теми

Изкуствен интелект, вграден в суперкомпютър на IBM, може да води диалог с всеки човек и нещо повече – да спори с хората и да ги побеждава в словесните двубои, без дори да ползва знания от интернет.

IBM Debater борави с огромна по обем информация, съхранявана в суперкомпютъра, благодарение на която AI софтуерът може да общува с хората по всякакви теми. Това е направено с идеята машината да не се обръща за съдействие към интернет.

Изкуственият интелект е способен да използва базата, за да води интелигентен диалог и да спори с хората, като привежда аргументи, а не просто да настоява за своето мнение. Това бе демонстрирано „на живо“ от IBM на скорошно събитие в Сан Франциско.

Според участници в демонстрацията, машината на IBM привежда доводи, които са по-съдържателни, но човекът остава по-добър при изразяване на своите мисли. Разработчиците на IBM Debater обаче напредват – те са вградили в изкуствения интелект способности да се шегува и да демагогства като хората.

Коментари по темата: „Изкуствен интелект IBM Debater надделява в споровете с човека”

добавете коментар...

  1. тумдд

    Маркетингов, немаркетингов, фирмите искат да е евтино, че да са конкурентоспособни. Търсене има и ще има. Да, такава е целта, съкращения.

  2. :)

    А наздраве кога ще казва?

  3. Anonymous

    Целта е да се се съкратят работни места в центровете за обаждания 🙂

  4. Българин

    Изкустеният интелект е пълна измислица и реално е едно маркетингово понятие в технологиите. Няма нищо иновативно в тези неща, които ги правят.

  5. ха

    Някои хора си нямат работа. Защото не направят по-добър езиков превод, а се опитват да залагат на циркаджийски номера.

Коментар