AMD EPYC задвижва клъстер за ядрени изчисления

16-ядреният AMD EPYC 7351 поддържа 128 линии на PCIe свързаност и осем канала за памет

Националният институт за ядрена физика в Италия (INFN) е избрал процесора AMD EPYC 7351 за своя високопроизводителен изчислителен клъстер. Институтът провежда теоретични и експериментални изследвания в областта на субнуклеарната и ядрена физика, както и физиката на астрочастиците, като същевременно предлага достъп към неговите изчислителни ресурси в цяла Европа.

С избора на AMD EPYC институтът ще предлага най-новото поколение изчислителни платформи на потребителите и ще разшири общите си изчислителни възможности, споделя Лука дел‘Аниело, директор на изчислителния център на INFN.

16-ядреният AMD EPYC 7351 поддържа 128 линии на PCIe свързаност и осем канала за памет, както всички процесори от серията EPYC 7000, подчертават от AMD.

Високопроизводителните изчислителни среди са област, в която характеристиките на AMD EPYC изпъкват с възможността да се осигурят мащабируеми изчислителни и сторидж ресурси за съвременните научни изследвания”, казва Скот Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението за „Продукти за центрове за данни“ в AMD.

Коментар