Под 60% от хората в света използват смартфони

Проникването на смартфоните в световен мащаб е по-малко от 60%

Само 59% от хората по света използват смартфони, сочат резултатите от проучване на изследователската организация Pew Research Center, което обхваща десетки държави от всички континенти.

В същото време малко повече от една трета от хората ползват обикновени мобилни телефони, докато 8% не ползват нито смартфони, нито обикновени телефони.

Най-високо е проникването на смартфоните в Южна Корея, където 94% от населението борави с умните джаджи. Останалите 6% от корейците използват обикновени мобилни телефони.

На второ място по дял на потребителите на смартфони е Израел – проникването там е 83%. В челната тройка попада и Австралия с показател от 82%, според актуалните данни на Pew.

В дъното на класацията са Индонезия, Индия и Танзания с показатели съответно 27%, 22% и 13%. България не е включена в проучването, в което фигурират около 40 държави.

Коментари по темата: „Под 60% от хората в света използват смартфони”

добавете коментар...

  1. ха

    Те в Корея вече нямат GSM мрежа, а само CDMA. Това е принудило много хора да си купят нови телефони и защо да не си вземеш смартфон. Като отиде чужденец с по-стар телефон в Корея да забрави за роуминг.
    Иначе, като изключим Южна Корея и Япония целият останал свят е с GSM покритие.

  2. Аман

    Кав ожаст уе брат… пропадлеци!!

Коментар