Обновяванията до Android P започват през август

Потребителите на Nokia ще получат Android P с редица нови функции, вкл. пестене на енергия с помощта на изкуствен интелект

Стабилна, пълнофункционална версия на новата платформа Android 9.0, известна още като Android P, ще излезе през август, ако се съди по плановете на производителя на смартфони с бранда Nokia.

Google пусна публична бета версия на мобилната ОС в началото на май, на конференцията за разработчици Google I/O. Според предварителните информации, Android P трябва да се появи в напълно завършен вариант през третото тримесечие.

Същевременно, тази седмица специализираният сайт NokiaPowerUser съобщи, че всички актуални модели с бранда Nokia ще получат обновление до Android P през август, което предполага, че именно тогава новата ОС ще стане достъпна и за останалите производители.

Дори най-бюджетните устройства на финландския бранд, притежаван от HMD Global, ще бъдат обновени до версия Android P, което е рядко срещан сценарий на пазара за смартфони.

Android платформата идва с редица нови функции, вкл. за пестене на енергия чрез интелигентно управление на захранването и яркостта и затваряне на рядко използвани приложения.

Коментар