MediaTek подготвя 5G чипсет Helio M70

Нова SoC за смартфони на MediaTek ще поддържа ключови 5G технологии

Партньорство за съвместна разработка на чипсети и устройства с поддръжка на мрежи от пето поколение (5G) обявиха две азиатски компании – тайванският разработчик на процесори MediaTek и китайският телеком China Mobile – по време на форума „2018 MWC SH Global End Device Summit”.

Участниците в инициативата „5G Device Forerunner Initiative”, подета от China Mobile, ще работят за популяризиране на технологията 5G. Планират се пилотни внедрявания още през настоящата година и пускане на комерсиални мрежи през 2020 г.

Тайванската компания MediaTek е един от първите производители, които се присъединяват към инициативата на China Mobile, и междувременно потвърди, че очакваният неин чипсет SoC Helio M70 ще поддържа 5G технологията.

Едночиповата система (SoC) за смартфони Helio M70, информации за която се появиха миналия месец, ще бъде готова през 2019 г. MediaTek разработва чипа в съответствие със стандарта 3GPP Rel-15 5G (NR) и с поддръжка на автономни (SA) и неавтономни (NSA) мрежови архитектури, работа в различни честотни диапазони и други ключови 5G технологии.

Коментар